Πρόγραμμα Εγγύησης της ΕΤΕΑΝ ΑΕ για την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ενεργοποίηση του προγράμματος του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), το οποίο εγγυάται την έκδοση Εγγυητικών Επιστολών εκ μέρους των Τραπεζών, υπέρ των Μεσαίων, Μικρών & Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων.

Το Πρόγραμμα στοχεύει:

  1. στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, μέσω της χρήσης Εγγυητικών Επιστολών εκδόσεως Τραπεζών που απευθύνονται στους προμηθευτές τους, προκειμένου να εξασφαλίζουν μία μόνιμη ροή αγαθών και υπηρεσιών από αυτούς, χωρίς την χρήση κεφαλαίων.
  2. στην στήριξη της οικονομίας χωρίς να απαιτείται η χρήση κεφαλαίων, απελευθερώνοντας με αυτόν τον τρόπο ρευστότητα για την προώθησή της σε λοιπούς χρηματοδοτικούς σκοπούς.

Το Πρόγραμμα υποστηρίζει τις υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση Μεσαίες, Μικρές και Πολύ Μικρές, Επιχειρήσεις
Επιλέξιμες είναι, όλων των κατηγοριών οι Ε/Ε, καθώς και οι Εγγυητικές Επιστολές λήψης  προκαταβολών έναντι κρατικών ενισχύσεων, υπέρ των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί σε ανάλογα Προγράμματα και  απευθύνονται στους κρατικούς φορείς  διαχείρισης και υλοποίησης των Προγραμμάτων Ενίσχυσης.
Ο αρχικός Προϋπολογισμός του Προγράμματος ανέρχεται σε 45 εκ. ευρώ εγγυήσεις, καλύπτοντας Εγγυητικές Επιστολές συνολικού ύψους 90 εκ. ευρώ, ενώ το ποσοστό της προσφερόμενης από την ΕΤΕΑΝ ΑΕ εγγύησης ανέρχεται σε 50%.
Η διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος ορίζεται μέχρι την  εξάντληση του προϋπολογισμού του και όχι αργότερα από την 31.12.2013.
Σχετικά Αρχεία

Συνεργαζόμενες Τράπεζες του Προγράμματος Εγγυητικών επιστολών :

  1. Eurobank
  2. Εμπορική Τράπεζα
  3. Ελληνική Τράπεζα
  4. Εθνική Τράπεζα
  5. Παγκρήτια Τράπεζα
  6. Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτικής Μακεδονίας
  7. Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας
  8. Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοπονήσσου

(via)