Νέο πρόγραμμα Επιδότησης απο το LEADER Ν. Κέρκυρας

Ανακοινώθηκε στις 24/10/2014 & διαρκέσει εως τις 22/12/2014 η 3η πρόσκληση της ΟΤΔ “ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, Ανώνυμη Αναπτυξιακή εταιρεία ΟΤΑ” αρμόδιου φορέα για την υλοποίηση  του  ΤΟΠΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΤΟΥ ΑΞΟΝΑ 4 ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-1013» – (Π.Α.Α.) σύμφωνα με την οποία οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές μπορούν εως τις 22/12/2014 να  υποβάλλουν προτάσεις για να επενδύσουν επιχειρηματικά και να λάβουν επιδότηση  για έργα Προυπολογισμού έως 500.000€.

Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα Leader αφορά υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις. Επιδοτήσεις μπορούν να λάβουν νέοι επιχειρηματίες που θα ασχοληθούν με τουριστικές δραστηριότητες, εμπόριο, μεταποίηση και εστίαση, καθώς και επιχειρήσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές ασχολίες, τοπικά προϊόντα και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα τις περιοχής εφαρμογής.
Ενδεικτικά αναφέρουμε οτι από το Leader Ν. Κέρκυρας θα επιδοτηθούν με 50% επενδυτικά σχέδια των εξής κατηγοριών:
  • Αύξηση της Αξίας των Γεωργικών Προϊόντων
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί βιοτεχνικών μονάδων
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις και εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά τη α΄ μεταποίηση
  • Ιδρύσεις επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί χώρων εστίασης και αναψυχής
  • Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση του τουρισμού της υπαίθρου (εναλλακτικές μορφές τουρισμού, ειδικές μορφές τουρισμού, χώροι αθλοπαιδιών, χώροι γευσιγνωσίας)
  • Ενίσχυση πολιτιστικών  εκδηλώσεων και εκδηλώσεων ανάδειξης και διατήρησης της τοπικής κληρονομιάς – στήριξη πολιτιστικών φορέων για μικρής κλίμακας υποδομή,προμήθεια εξοπλισμού,μουσικών οργάνων,στολών
ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ*
1.διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
2.κατασκευή ή βελτίωση ακινήτων.
3.προμήθεια και εγκατάσταση νέου μηχανολογικού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού πληροφορικής και του εξοπλισμού των εργαστηρίων στο βαθμό που εξυπηρετεί τη λειτουργία της μονάδας.
4.εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού όχι ως μεμονωμένη δράση αλλά ως τμήμα της συνολικής επένδυσης.
5.γενικά έξοδα, όπως αμοιβές μηχανικών και συμβούλων, λοιπές δαπάνες έκδοσης άδειας δόμησης, δαπάνες για μελέτες σκοπιμότητας, δαπάνες για τη δημιουργία αναγνωρίσιμου σήματος (ετικέτας) του προϊόντος, απόκτηση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, έρευνα αγοράς για τη διαμόρφωση της εικόνας του προϊόντος (συσκευασία, επισήμανση) και άδειες πέραν των παραπάνω δαπανών και μέχρι ορίου 12% του συνόλου του προϋπολογισμού.
6.δαπάνες για την κάλυψη του κόστους μελέτης-εγκατάστασης συστημάτων διασφάλισης ποιότητας και ποιοτικών σημάτων (συμπεριλαμβανομένων των δαπανών για την εκπαίδευση του προσωπικού), καθώς επίσης και δαπάνες που καταβάλλονται από τους δικαιούχους σε αναγνωρισμένους, από τα αρμόδια εθνικά όργανα, οργανισμούς πιστοποίησης για την αρχική πιστοποίηση των συστημάτων αυτών.
7.αγορά fax, τηλεφωνικών εγκαταστάσεων, επίπλων γραφείου και εξοπλισμού για σύνδεση με ευρυζωνικές υποδομές διαδικτύου,δικτύων ενδοεπικοινωνίας και ηλεκτρονικών υπολογιστών και συστημάτων ασφαλείας των εγκαταστάσεων.
8.Κατασκευή κατοικίας φύλαξης των εγκαταστάσεων μέχρι του ποσού των €50.000.

*(ενδεικτικές)

 ΜΗ ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ*

  1. Αγορά οικοπέδου.
  2. .Αγορά ή απόκτηση κτιριακών εγκαταστάσεων, ανεξάρτητα αν πρόκειται για παλιές ή καινούργιες και την πιθανή προηγούμενη χρήση τους.
  3. Προσωρινά έργα μη αμέσως συνδεόμενα με την εκτέλεση της πράξης (π.χ. προσωρινό υπόστεγο για τη φύλαξη υλικών, κ.λπ.).
  4. Συμβολαιογραφικά έξοδα και πάσης φύσεως φόροι και δημοσιονομικές επιβαρύνσεις του δικαιούχου της επένδυσης.
  5. Αγορά οχημάτων εν γένει εκτός των ειδικών και αναγκαίων ανα περίπτωση.
  6. Λοιπός εξοπλισμός γραφείων (αριθμομηχανές, φωτοτυπικά, έπιπλα κ.λπ.) εκτός ορισμένων περιπτώσεων
  7. Αγορά υλικών αποσβέσιμων σε διάρκεια μικρότερη του έτους.
  8. Μη φυσικές επενδύσεις συμπεριλαμβανομένωντων δημοσιονομικών επιβαρύνσεων κάθε είδους σε βάρος των δικαιούχων.
  9. Εκπαίδευση προσωπικού
  10. Διευκρινίζεται ότι η άδεια ανέγερσης των κτιρίων, οι αμοιβές των μηχανικών και αρχιτεκτόνων για τις μελέτες, καθώς και οι εδαφοτεχνικές μελέτες είναι επιλέξιμες και δύνανται να ενισχύονται, ενώ η ασφάλιση του μηχανολογικού εξοπλισμού δεν είναι  επιλέξιμη δαπάνη.
  11. Αποζημιώσεις που πληρώνονται από τους δικαιούχους σε τρίτους για απαλλοτριώσεις, εκκρεμότητες κ.λπ.
  12. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) εκτός από τις περιπτώσεις που ορίζονται στο άρθρο 71, παρ. 3(α) του Καν(ΕΚ) 1698/2005, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.
  13. Αγορά μεταχειρισμένων μηχανημάτων και εξοπλισμού.
  14. Εργασίες πράσινου (δενδροφυτεύσεις, γκαζόν, κ.λπ.) καθώς και έργα διακόσμησης.
  15. Έργα οδοποιίας εκτός των ορίων του οικοπέδου εγκατάστασης της μονάδας πέραν των απολύτως αναγκαίων για την εξυπηρέτηση της μονάδας.
  16. Αμοιβές προσωπικού
  17. Δαπάνες που αφορούν την αύξηση της δυναμικότητας σε τομείς όπου υπάρχει περιορισμός στην παραγωγή από τις ΚΟΑ γεωργικών προϊόντων.
  18. Δαπάνες για τον καθαρισμό της αρχικής θέσης σε περιπτώσεις μετεγκατάστασης και κόστος αποξήλωσης και μεταφοράς του παλαιού εξοπλισμού ή μέρος αυτού στη νέα θέση

*(ενδεικτικές)

ΠΡΟΣΟΧΗ:  Στην  δράση L313-5 Ιδρύσεις, επεκτάσεις, εκσυγχρονισμοί μικρής δυναμικότητας υποδομών διανυκτέρευσης. Οι παρεμβασεις εκσυχρονισμου  θα πρεπει να συνοδευονται υποχρεωτικά με αυξηση της δυναμικοτητας τους  μεχρι το όριο των κλινων της κάθε κατηγοριας,  με προσθηκη καθ΄υψος ή και κατ΄επέκταση.

Οι επενδυτικές προτάσεις υποβάλλονται μέχρι τις 22 Δεκεμβρίου 2014 στις 14:00 στα γραφεία της ΑΝΙΟΝ ΑΕΕ ΟΤΑ.
Η Ομάδα έργου της Corfu Planning βρίσκεται δίπλα σας για να σας ενημερώνει έγκυρα  και έγκαιρα για τις τρέχουσες  εξελίξεις σε θέματα επιδοτήσεων και συμβουλευτικής επιχειρήσεων. Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.Τα έμπειρα στελέχη μας μπορούν να σας καθοδηγήσουν  υπεύθυνα και αξιόπιστα ώστε να υποβάλετε επιτυχώς την πρόταση σας.
Δείτε  το ενημερωτικο υλικό εδω