Ενημέρωση για την πορεία των αναμενόμενων δράσεων του ΕΠΑνΕΚ – Νέα Προγράμματα 4ος/5ος 2017

alertΚαθημερινά λαμβάνουμε τηλέφωνα απο ενδιαφερομένους επενδυτές οι οποίοι εναγωνίως μας ρωτάνε πως είναι η διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να υποβαλλουν πρόταση για συμμετοχη σε προγράμματα. Το πρόβλημα φυσικά δε θα υπήρχε ΕΑΝ υπήρχαν ΕΝΕΡΓΑ προγράμματα, ωστόσο, την τρέχουσα  χρονική περίοδο δεν υπάρχει κάποια ανοικτή δράση του ΕΠΑνΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020), για την οποία μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις.

Δυστυχώς αρκετοί “καιροσκόποι – απατεώνες” εκμεταλεύονται την αγωνία του κόσμου και απρόσωπα και χωρίς κανένα ενδοιασμό – ηθικό ή μή- τους πλησιάζουν διαφημίζοντας  προγράμματα και επιδοτήσεις που βρίσκονται μόνο στη σφαίρα της φαντασίας τους αποκομίζοντας σημαντικά χρηματικά οφέλη.

Το πρόβλημα δε, ειναι τόσο μεγάλο που η ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης εξέδωσε σχετική σύσταση με σκοπό την ενημέρωση και αποφυγή της Εξαπάτησης των επενδυτών.

Σε αυτό το πλαίσιο τα στελέχη της Corfu Planning επιθυμούν να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ότι το επόμενο χρονικό διάστημα όντως θα ενεργοποιηθούν μια σειρά δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων είτε ως β’ κύκλοι των δράσεων της προηγούμενης χρονιάς είτε ως νέες δράσεις, για τις οποίες όμως θα προηγηθούν οι σχετικές προδημοσιεύσεις στους δικτυακούς τόπους www.antagonistikotita.gr και www.espa.gr. Σε αυτές τις κυβερνητικές διευθύνσεις θα μπορεί  καθε ενδιαφερόμενος να διασταυρώνει τα λεγόμενα των όσων τους προσέγγισαν..

Στο δια ταύτα λοιπόν, πληροφορίες στελεχών του ΕΦΕΠΑΕ που έφτασαν στα γραφεία μας αναφέρουν οτι μετά απο ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας γυρω απο τα πολυδιαφημισμένα “αναμενόμενα προγράμματα επιδοτήσεων” διαφαίνεται μια κινητικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες καθώς υπάρχουν πλέον οι προυποθέσεις ωστε να προκηρυχθουν  σιγά σιγά τα νέα προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα:

Αναμένεται να τρέξει ο β΄κύκλος του προγράματος ” Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης”. Ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, έχει τις απαραίτητες εγκρίσεις απο τις αρμόδιες υπηρεσίες και μένει μονο η επίσημη ανακοίνωση/προκήρυξη του .

Παρομοίως, αναμένεται να τρέξει το πρόγραμμα για την ενίσχυση υφιστάμενων επιχειρήσεων του Λιανικου Εμπορίου καθώς ο σχεδιασμός του προγράμματος έχει ολοκληρωθεί, έχει λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις απο τις αρμόδιες υπηρεσίες και μένει μονο η εξειδίκευση ορισμένων κριτηρίων για την επίσημη προκήρυξη του.

Το χρονοδιάγραμμα που εκτιμάται οτι θα χρειαστεί έως ώτου ανακοινωθούν είναι το δίμηνο Απριλίου – Μαίου 2017 εφόσον πανε όλα κατα γράμμα και δεν υπάρξει κάποια αντίθετη γνώμη απο τους αρμόδιους φορείς.

Έως τότε τα στελέχη μας είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου ώστε να παρέχουν χωρίς κόστος έγκυρα, έγκαιρα, με επάγγελματισμό & εχεμύθια  καθε πληροφορία, ενημέρωση ή διευκρίνηση γύρω απο το θέμα των επιδοτήσεων/ χρηματοδοτικών ευκαιριών για νέες και υφιστάμενες επιχειρήσεις. Επικοινωνία  μέσω του  τηλ.2661020815 & μέσω του email :  info@cplan.gr.

**Δείτε εδώ το σχετικό ενημερωτικό έντυπο του ΕΠΑνΕΚ  σχετικά με την ενεργοποίηση του προγράμματος μέχρι σήμερα και τις σημαντικές δράσεις που αναμένονται να δημοσιευθούν στο προσεχές διάστημα.

Corfu Planning, Ένας Σύμβουλος Δίπλα σας…