Προσεχώς: Στις 28-30 Μαΐου ξεκινά πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων/παιδότοπων και για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων.

Σε δελτίο τύπου που δόθηκε μόλις τώρα στη δημοσιότητα ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι :

  1. στις 28-30 Μαΐου ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης των γυμναστηρίων και των παιδότοπων, προϋπολογισμού 16 εκατ. ευρώ ενώ
  2. το  δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου  ξεκινά το πρόγραμμα χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την ψηφιακή αναβάθμιση των δικηγόρων, προϋπολογισμού 20εκατ. ευρώ.

Τα προγράμματα αυτά έρχονται σε συνέχεια του μεγάλου προγράμματος της εστίασης που ξεκίνησε σήμερα και θα έχουν ως συνέχεια το πρόγραμμα για τον τουρισμό που θ’ ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες. 

Για τα γυμναστήρια συγκεκριμένα το πρόγραμμα θα έχει σύνδεση της επιδότησης μέσω ΕΣΠΑ  ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων. Με έναν εργαζόμενο θα λαμβάνουν 4.000 ευρώ, με περισσότερους θα φτάνει 8.000 – 12.000 ευρώ και με 9 εργαζομένους και πάνω 17.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά είναι μη επιστρεπτέα. Είναι επιδότηση με σκοπό να βοηθηθούν τα γυμναστήρια κατά το διάστημα της επανεκκινήσεώς τους με κεφάλαιο κίνησης, ώστε να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας και να μπορέσουν να ρυθμίσουν καλά την επανέναρξη της δραστηριότητάς τους.

Ο κ. Υπουργός έδωσε συγχαρητήρια στις υπηρεσίες του ΕΣΠΑ και ιδιαίτερα στον Ειδικό Γραμματέα, κ. Ζερβό και στην Ειδική Γραμματέα, κ. Δανδόλου καθώς και στον Γενικό Γραμματέα, κ. Σκάλκο και τον Υφυπουργό, κ. Τσακίρη για την αύξηση της απορροφητικότητας του ΕΣΠΑ.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Γιάννης Τσακίρης ανέφερε:

«Στη συνολική στρατηγική επανεκκίνησης της οικονομίας μετά την πανδημία της Covid 19, η στοχευμένη ενίσχυση συγκεκριμένων κλάδων που επλήγησαν σφόδρα, αποτελεί άμεση προτεραιότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Με πόρους του ΕΣΠΑ ενισχύουμε τους κλάδους των Γυμναστηρίων και των Παιδότοπων ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις πρώτες βασικές ανάγκες κατά την επαναλειτουργία τους. Παράλληλα ενισχύουμε και τους δικηγόρους για την αναγκαία αναβάθμιση της υποδομής των γραφείων τους προκειμένου να ανταποκριθούν σε συνθήκες παροχής των υπηρεσιών τους μέσω τηλεδιάσκεψης και σύγχρονων τεχνολογικών εργαλείων».

Παράλληλα θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε πως το μήνα αυτό ξεκινάει και η κάλυψη των παγίων δαπανών από το Υπουργείο Οικονομικών, όπου ως επιλέξιμες πάγιες δαπάνες είναι η πληρωμή των κοινοχρήστων, των λογαριασμών κοινής ωφελείας, των ενοικίων, των εργαζομένων κτλ.

Είμαστε εν αναμονή λοιπόν των σχετικών προκηρύξεων ….

Για ότι σχετικό χρειαστείτε ή θέλετε να ρωτήσετε η Ομάδα Έργου της Corfu Planning βρίσκεται δίπλα σας για να σας ενημερώνει έγκυρα και με επαγγελματισμό για τις εξελίξεις στο πεδίο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων & ευκαιριών της Ε.Ε. Εαν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά (τηλ.2661020815) ή μέσω email  για να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να σας υποστηρίξουμε εξατομικευμένα, με εχεμύθεια, επαγγελματισμό και χωρίς καθυστέρηση.

(via)