Εγκρίθηκε το Πρόγραμμα του νέου ΕΣΠΑ «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» με 3,9 δισ.ευρώ!!

Espa 2021-2027

logo

Εγκρίθηκε στις 15/06 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2021 -2027.

Αναμένεται μέσα από τις Δράσεις που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ωφεληθούν άμεσα χιλιάδες επιχειρήσεις καθώς και σημαντικό τμήμα του εργατικού και επιστημονικού δυναμικού της χώρας μας.

Οι τέσσερις βασικοί άξονες επενδύσεων (προτεραιότητες) στους οποίους θα κινηθεί το Πρόγραμμα είναι οι εξής:

1. Ενίσχυση Έρευνας και Καινοτομίας

2. Ενίσχυση Επιχειρηματικότητας και Ανταγωνιστικότητας

3. Βελτίωση Πρόσβασης Επιχειρήσεων σε Χρηματοδότηση

4. Ανάπτυξη Ανθρώπινου Κεφαλαίου στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Μετασχηματισμού

Ο κύριος στόχος είναι να  καλυφθεί όλο το εύρος των αναγκών των επιχειρήσεων σε επίπεδο πληροφόρησης, ενίσχυσης συνεργασιών, ανάπτυξης νέων επιχειρηματικών προτύπων και εύρεσης τεχνολογικών, ανθρώπινων και επενδυτικών πόρων.  Σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα, στόχος του Προγράμματος είναι η αύξηση του μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων και η ενίσχυση του εξωστρεφούς προσανατολισμού τους ώστε να αποτελέσουν βασικό μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Η επίσημη ενημέρωση για το Πρόγραμμα θα διαχέεται από τις σελίδες του ΕΣΠΑ (espa.gr) καθώς και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (ΕΥΔ) «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» www.antagonistikotita.gr  και στα ανάλογα κοινωνικά δίκτυα.

Η Ομάδα Έργου της Corfu Planning βρίσκεται δίπλα σας για να σας ενημερώνει έγκυρα και με επαγγελματισμό για τις εξελίξεις στο πεδίο των χρηματοδοτικών προγραμμάτων & ευκαιριών της Ε.Ε. Εάν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικά (τηλ.2661020815) ή μέσω email  για να σας δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεστε και να σας υποστηρίξουμε εξατομικευμένα, με εχεμύθεια, επαγγελματισμό και χωρίς καθυστέρηση.

Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων